یکی از اقدامات خوب مجمع جهانی اقتصاد در زمینه انتشار گزارش آینده مشاغل که به مرور توسعه یافته است، انتشار پیوستها و گزارشهای تکمیلی از گزارش اصلی است. یکی از این موارد، مجموعه اینفوگرافیکهایی است که به صورت خلاصه، نقاط مهم گزارش را برجسته میکند که در ادامه قابل مشاهده است. مهمترین بخش این موارد اما، تاکید روی ۵ محرک کلیدی برای شکلگیری تغییرات تا سال ۲۰۳۰ است. در این گزارش پیشبینی شده است که تا سال ۲۰۳۰ حدود ۹۲ میلیون شغل دچار تغییر و تقریبا ۱۷۰ میلیون شغل جدید ایجاد خواهد شد که علتهای اصلی آن به این شرح است:
- تحولات تکنولوژیکی (Technological Change): نوآوریها به ویژه در حوزه هوش مصنوعی، پردازش اطلاعات، رباتیک، اتوماسیون و نوآوری در انرژی در حال تغییر روش کار و نقشهای شغلی هستند، امری که این روزها به وضوح و خصوصا در بعد هوش مصنوعی آن را حس میکنیم!
- عدم قطعیت اقتصادی (Economic Uncertainty): بیثباتیهای اقتصادی، تورم و رکود در کشورهای مختلف، باعث تغییرات موقت یا بلندمدت در اشتغال و سرمایهگذاری میشوند!
- گذار به سمت پایداری سبز (Green Transition): تمرکز بر انرژیهای تجدیدپذیر و اقدامات سازگار با محیط زیست (که به زودی بیشتر در مورد آن خواهیم شنید)، مشاغل جدیدی را در حوزههای مرتبط با پایداری ایجاد میکند.
- تغییرات جمعیتی (Demographic Shifts): افزایش سن جمعیت و تغییرات ساختاری در نیروی کار جهانی، عرضه و تقاضای مشاغل را دگرگون میسازد.
- تجزیه اقتصادی جهانی (Geoeconomic Fragmentation): چالشهای مرتبط با تنشهای تجاری و جغرافیایی میتوانند زنجیرههای تامین و ساختارهای بازار کار را تحت تاثیر قرار دهند.
گزارش گرافیکی (اینفوگرافیک)


















